Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Jag heter Nils Erik. Vi bor i en by som heter Rönäs i Storumans kommun, den ligger 15 km från Hemavan och 4 km från Norge. Älgjakten är höjdpunkten på året och jag jagar både i Sverige och Norge under hösten. Började jaga älg 1982, 1988 köpte jag min första svarta älghund (Nalle) som jag jagade med fram till 2003, 2004 köpte jag Emma och på den vägen är det.

Ingela, älgjägare och ägare av Dalomvikens Sorbus och Skinnfjellets Salix. Sorbus född -08 är svensk och norsk jaktchampion, svensk och norsk viltspårchampion och svensk utställningschampion. Salix är född -14. Den första svarta älghunden köpte Ingela 1995.

Teodor, förhoppningsvis en blivande hundman och älgjägare.

NJ(B)CH SJ(le)CH NUCH SUCH CIB SV-07 Emma

Har haft 3 kull med totalt 11 valpar, för närvarande har 5 valpar startat på ledhundsprov och det har resulterat i att 4 hundar har första pris och 1 har andra pris.  Emma är godkänd eftersökshund för eget jaktlag i Norge.

NJ(B)CH SJ(le)CH NVCH SVCH SUCH Dalomvikens Sorbus.

Har haft 1 kull med 3 st valpar, för närvarande har 2 valpar startat på ledhundsprov med resultatet att 1 har första pris och 1 har andra pris.  Sorbus är officiellt godkänd eftersökshund i Norge.

Skinnfjellets Salix.

Född 2014. Jaktprovsmeriterad och godkänd eftersökshund för eget jaktlag i Norge.

Skinnfjellets Isabell

Född 2014, ägs av min brorson men bor hos oss. Jaktprovsmeriterad och godkänd eftersökshund för eget jaktlag i Norge